Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Marius Lazurca: „SMURD-ul în R.…

Marius Lazurca: „SMURD-ul în R. Moldova nu mai este același”

Misiunea SMURD își va continua activitatea în R. Moldova, chiar și după tragicul accident în care patru salvatori români și-au pierdut viața. Declarația a fost făcută de către Marius Lazurca, Ambasadorul României la Chișinău.

„SMURD-ul în R. Moldova nu mai este același. Și discutați cu orice salvator, pompier din Republica Moldova și veți vedea impactul accidentului asupra lor. Această jertfă a schimbat dacă doriți, chiar natura existenței SMURD-ului în Republica Moldova”, a spus ambasadorul României la Chișinău, în cadrul emisiunii „Fabrik”a de la postul de televiziune Publika TV.

În cadrul emisiunii, ambasadorul a vorbit și despre desfășurarea anchetei de stabilire a cauzei producerii accidentului.

„Există două părți ale anchetei: o anchetă penală care se desfășoară în două dosare penale, unul deschis în România și unul deschis în R. Moldova. Această anchetă penală se realizează de către o echipă mixtă, chiar dacă aceste probe vor fi utilizate în mod distinct de fiecare parte în dosarul din R. Moldova și cel din România. Mai este desfășurată și o anchetă tehnică, ce presupune investigația dimensiunii aeronautice a cestui accident”, a menționat Lazurca.