Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Ziua Mondială a Mediului, marcată…

Ziua Mondială a Mediului, marcată la Chișinău

Duminică, 5 iunie, începând cu ora 14:00, în scuarul din preajma Teatrului de Vară din Parcul Valea Morilor, va fi marcată Ziua Mondială a Mediului. Sloganul evenimentului va fi „Un copac nu moare niciodată singur” și are drept obiectiv să trezească interesul opiniei publice față de problemele de mediu, să informeze, să instruiască și să bucure. În acest sens, în activitățile evenimentului vor fi antrenați specialiști din domeniile silviculturii, turismului, energiei regenerabile, reciclării și meșteri populari din întreaga republică.

În această zi, la Chișinău va fi organizat un amplu eveniment de „reîntoarcere a privirilor spre natură”. „Pregătim o întâlnire emoționantă cu natura. Astfel, ne vom reaminti și bucura de beneficiile pe care ni le oferă natura”, susțin organizatorii evenimentului.

Spațiul unde va fi organizat evenimentul va fi împărțit în mai multe zone, unde vizitatorii se vor putea odihni, distra, asculta muzică bună și dansa, precum și să participe la atelierele de confecționare a coșurilor din nuiele și a sacoșelor din bannere reciclate. Mai mult, organizatorii au invitat specialiști, care le vor arăta vizitatorilor cum se instalează un cort, cum se amenajează teritoriul în jurul cortului.

De asemenea, în zona „Produse ale naturii”, va avea loc o expoziție cu vânzare. Meșteri populari din mai multe raioane ale țării o să vină cu obiecte confecționate din lut, lemn, fibre vegetale, lozie etc. Mai mult, vizitatorii vor putea cumpăra cele mai prețioase produse naturale locale – plante medicinale, miere, pomușoare etc.

Programul evenimentului