18:19:33 25.04.2024
Stiri

Procurorul general oferă DETALII despre elicopterul SMURD

Social 03.06.2016 17:40 Vizualizări1726 Autor: Ziarul National
Procurorul general oferă DETALII despre elicopterul SMURD jurnalul.ro


Momente sfâşietoare la Cahul, acolo unde paramedicii moldoveni au venit să plângă moartea colegilor lor din România. Patru suflete care au pierit încercând să salveze alte vieţi. Între timp, apar noi detalii în ancheta deschisă în urma tragediei.

Procurori criminaliști și experți în aviație din România, dar și din Republica Moldova caută indicii printre mormanele de fier rămase din elicopterul SMURD prăbuşit joi. Ei nu exclud absolut nicio variantă și chiar au luat probe de la combustibil pentru a vedea dacă a fost vreo problemă, dat fiind că, înainte de decolare, echipajul a alimentat elicopterul.

Eduard Harunjen, Procurorul General interimar al Republicii Moldova, a declarat că s-a declanșat urmărirea penală pentru încălcarea regulilor securităţii zborurilor și că, potrivit unor martori, avut loc oprirea motorului în zbor, membrii echipajului încercând în zadar să-l repornească.

„Noi am declanşat astăzi urmărirea penală pentru încălcarea regulilor securităţii zborurilor, în baza articolului 263, cod penal al Republicii Moldova. Investigaţiile sunt declaşate pentru această infracţiune pentru a avea un cadru de procedură legal ca să putem face cercetările. Acum se derulează cercetarea la faţa locului, se strâng probe, se fac audierile martorilor oculari, cei care au văzut momentul impactului cu solul, accidentul producându-se la marginea unui sat. Au fost audiaţi martori care spun că au apărut defecţiuni la elicopter, în procesul de zbor, legate de funcţionarea ritmică a motorului. Martorii spun că a avut loc oprirea motorului în zbor, membrii echipajului au încercat să-l pornească dar nu au reuşit. Martorii mai spun că au fost frânturi de ritm ale motorului, elicopterul a început să cadă din unghi şi s-a lovit de sol, în pădure. Sunt mulţi copaci doborâţi. Fragmentele elicopterului s-au împrăştiat pe o suprafaţă de mai multe sute de metri”, a declarat Eduard Harunjen, potrivit Mediafax.

Elicopterul SMURD prăbuşit nu avea radar meteo. Martorii susțin că motorul s-a oprit în zbor și echipajul a încercat în zadar să-l repornească


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md