Tiraspolul vrea să introducă cenzura pe internet: Cei care vor critica armata rusă vor fi sancționați

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Așa-numiții parlamentari de la Tiraspol vor să sancționeze persoanele care vor critica militarii ruși aflați pe teritoriul regiunii separatiste. Aceștia au elaborat un proiect de legi privind modificarea Codului Penal, astfel încât cei care vor denigra armata rusă să fie penalizați.

Cei care vor critica, pe internet, militarii ruși aflați în „misiune de menținere a păcii în regiunea transnistreană” și vor deturna „rolul pozitiv al acestora” ar putea fi amenadați sau condamnați până la trei ani de închisoare.

„Deputații au decis să arate, în acest fel, loialitate maximă față de oficialii ruși, modificând legislația astfel încât localnicii să fie pedepsiți dacă vor aprecia negativ rolul pacificatorilor”, scrie presa de la Tiraspol.

Inițiativa așa-numitor deputați a stârnit critici, întrucât majoritatea populației din regiunea separatistă o constituie persoanele în etate, care nu folosesc internetul și nu participă activ la viața publică, potrivit dniester.ru.

60 la sută din populaţia Transnistriei e formată din ruşi şi ucraineni. Rusia are aproximativ 1.500 de militari în Transnistria. Dintre aceştia, aproximativ 1.400 de militari fac parte din Grupul Operativ de Trupe Ruseşti din Transnistria, constituit în urmă cu peste 20 de ani prin reorganizarea fostei Armate a 14-a a URSS.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...