Maia Sandu: Trebuie să scăpăm de actuala guvernare anti-democratică şi mincinoasă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Alegerile prezidenţiale care se vor desfășura în toamna acestui an sunt importante, iar câştigarea lor de către opoziţia pro-europeană ar fi un pas înainte. De aseastă părere este fosta ministră a educației și președinta Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu.

Potrivit acesteia, alegerile prezidențiale sunt văzute ca un prim pas în schimbare importantă de care are nevoie Republica Moldova.

„Noi înţelegem că cea mai importantă schimbare se va produce la alegerile parlamentare. Nu vrem să rămânem în această capcană, cu o guvernare anti-democratică şi mincinoasă, dar în sondaje apar foarte puternice partidele pro-ruse. Pe de altă parte, pentru alegerile prezidenţiale, pentru nominalizarea unui candidat unic, avem o discuţie mai serioasă cu colegii de la Platforma DA despre cum identificăm candidatul cu mai multe şanse. Discutăm şi cu PPEM şi PLDM, dar ei nu au luat o decizie foarte clară dacă-i interesează sau nu”, a declarat Sandu într-un interviu pentru Epoch Times România.

Totdată, aceasta este de părere că președintele nou ales ar putea sparge sistemul vicios creat în țara noastră.

„Preşedintele poate să pornească spargerea acestui cerc vicios. Sunt anumite instituţii la independenţa cărora el poate să contribuie. În baza noii legi, el numeşte procurorul general, chiar dacă propunerea vine de la Consiliul Procurorilor. În plus, preşedintele poate să solicite sprijin extern pentru anumite lucruri, să declanşeze un dialog naţional”, a mai spus Maia Sandu.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...