Actualitate

Cele patru victime ale accidentului aviatic de la Cantemir au fost transportate în România

Potrivit sursei citate, o echipă SMURD din România a venit la Chişinău pentru preluarea corpurilor neînsufleţite ale colegilor. „Toate subdiviziunile Ministerului Afacerilor Interne şi paramedicii SMURD din R. Moldova au însoțit victimele accidentului aviatic pînă la vamă. Trei dintre victime vor fi duse la Iaşi, iar una la Bucureşti”, a susţinut Diana Ţurcanu.

Pe parcursul nopţii, la Centrul de Medicină Legală a fost efectuată autopsia cadavrelor. Totodată, „experţii români continue să facă cercetări la locul producerii accidentului, pentru stabilirea tuturor circumstanţelor producerii tragediei aviatice”, a adăugat Ţurcanu.

Conform unor informaţii, elicopterul prăbuşit nu era dotat cu radar meteo, fiind singurul aflat în funcţiune fără un astfel de dispozitiv.

Şeful statului Nicolae Timofti a semnat ieri un decret prin care ziua de 3 iunie a fost declarată zi de doliu. Astfel, în toate localitățile țării, precum și în misiunile diplomatice și consulare ale R. Moldova de peste hotare au fost arborate în bernă drapelele de stat.

Tot astăzi, mai mulţi oficiali au depus flori şi au aprins candele la sediul Ambasadei României la Chișinău, în memoria victimelor tragicului accident aviatic.

Un elicopter SMURD s-a prăbuşit ieri în preajma localității Haragîș, raionul Cantemir. Toţi cei patru membrii ai echipajului: pilotul, copilotul, medicul și paramedicul au decedat. Aeronava și personalul medical aparțin departamentului de la Iași.

Sursa: Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *