Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Situaţia în Chişinău, ca urmare…

Situaţia în Chişinău, ca urmare a ploii din ultimele 24 de ore. Primăria face deja calculele

Specialiștii susțin că volumul precipitaţiilor căzute în decursul ultimelor 24 de ore depăşeşte jumătate din media lunară.

Potrivit reprezentanților Primăriei mun. Chișinău, până în prezent, dar şi pe parcursul nopţii, la nivelul oraşului Chişinău nu s-au înregistrat probleme privind circulaţia rutieră sau funcţionarea canalizării pluviale. Toate arterele de circulaţie sunt practicabile, iar transportul public circulă conform programului, cu excepţia autobuzelor şi troleibuzelor care circulă pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt şi care au fost redirecţionate pe str. Bucureşti, din cauza surpării părţii carosabile pe artera centrală a oraşului, la intersecţiile cu str. Armenească şi str. Vasile Alecsandri.

Deși ploile încă nu au încetat, Primăria Chișinău a făcut deja calculele pagubelor produse de ploi prin deteriorarea „asfaltului” și a anunțat suma necesară pentru repararea drumurilor: „În urma ploii de la începutul săptămânii curente, au fost deterioraţi circa 7740 de metri pătraţi de asfalt, iar pentru restabilirea acestora sunt necesare peste 2,5 milioane lei. Iar pentru curăţarea străzilor şi evacuarea nămolului sau a deşeurilor aduse de ape vor fi cheltuiţi circa 240 mii lei. Odată cu stabilirea vremii, drumarii vor relua lucrările de lichidare a  consecinţelor ploii torenţiale”, susțin reprezentanții Primăriei.

În acelaşi timp, ploile din ultimele zile au afectat acoperişurile mai multor blocuri locative din oraş, cu o suprafaţă totală de peste 10 mii de metri pătraţi.

Reamintim că cetăţenii pot sesiza autorităţile în privinţa pagubelor produse de ploaie, la următorul număr de telefon: „022-22-22-67” – Dispeceratul Central Municipal.