„Este evident că justiţia moldovenească e la cheremul lui Plahotniuc şi Filat. Da, sunt şi judecători de treabă, profesionişti, dar ei nu pot face absolut nimic. De aceea vom insista categoric asupra singurei soluţii - un tribunal internaţional pentru oligarhii de la guvernare care au furat miliardele şi nu vor să le întoarcă. Deja avem primele semnale de la majoritatea instituţiilor internaţionale, inclusiv Interpol, Money Wall, OLAF. N-o să facă regulă actuala justiţie din RM, pentru că ei toţi sunt o gaşcă cu cei de la guvernare”, a declarat liderul socialiştilor, Igor Dodon, în cadrul unei conferinţe de presă.

Totodată, liderul PSRM a venit cu un mesaj pentru guvernanţi. „Dacă nu-l publicaţi voi, îl găsesc eu în câteva zile şi-l public. N-aveţi ce ascunde acolo. Lumea şi aşa ştie tot. Credeaţi că au trecut câteva luni, că lumea a uitat de miliardele voastre şi că toţi o să tacă. N-a mai uitat nimeni nimic. O să faceţi puşcărie”, a menţionat Dodon.

Preşedintele PSRM s-a adresat şi partenerilor externi ai RM, pe care îi critică pentru faptul că nu întreprind măsuri drastice faţă de guvernare.

„Vreau să vin cu mesaj către SUA, UE, ambasadori. Stimaţi parteneri de dezvoltare, toate aceste furturi au avut loc în momentul în care dvs. susţineaţi actuala guvernare. Vă spun sincer, din partea cetăţenilor RM apar suspiciuni de ce voi tăceţi? Voi trebuie să fiţi în primul rând interesaţi ca aceste lucruri să fie făcute publice, altfel voi sunteţi complici la furtul miliardelor din sistemul bancar. O să aducem informaţiile la urechile contribuabililor din SUA şi UE. De ce ei trebuie să achite furturile lui Filat şi Plahotniuc? De ce un muncitor din Germania trebuie să achite avioanele oligarhilor din RM?”, a mai spus Igor Dodon.

Acesta a mai acuzat guvernarea de crime economice împotriva RM, de genocid social prin închiderea şcolilor şi spitalelor, de instaurarea dictaturii şi pericolului pentru securitatea naţională, de persecutarea opoziţiei, precum şi deschiderea dosarelor penale la comandă.

În cadrul aceleiaşi conferinţe, preşedintele PSRM a cerut alocarea unui miliard şi jumătate de lei pentru susţinerea agricultorilor şi majorarea pensiilor. „O să ne spuneţi că nu sunt bani? Voi, deştepţilor, care aţi găsit şase miliarde de lei şi aţi dat iar băncilor în luna martie, pe lângă cele zece, pe care le-aţi dat anul trecut. Şase miliarde pentru bănci aţi găsit, da 1,5 pentru agricultori şi pensionari nu aveţi?”, susţine Dodon.

Într-un final, liderul socialiştilor s-a adresat şi cetăţenilor. „Dacă nu scăpăm de oligarhii de la guvernare, pierdem Moldova. Pericolul nr. 1 al RM nu sunt ruşii, românii, nemţii sau europenii, cu Filat, Plahotniuc şi Voronin. Dacă nu dăm jos oligarhii, Moldova dispare”, a punctat Igor Dodon.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.