Dacă până în această stagiune, capii de serie ai grupelor se alegeau în funcţie de coeficientul fiecărei echipe, forul european a anunţat schimbări majore pentru sezonul viitor.

Astfel, în urna capilor de serie se vor regăsi din anul competiţional 2015/2016 campioanele primelor 7 ligi ale Europei şi câştigătoarea ediţiei din acest an, nu formaţiile cu cel mai bun coeficient, cum s-a întâmplat până acum.

În cazul în care una dintre cele 7 formaţii care vor câştiga campionatul în care evoluează dar şi trofeul UEFA Champions League, al 8-lea cap de serie va fi echipa campioană în a 8-a ligă valorică a Europei.

Prima echipă care va avea de suferit în acest caz este Arsenal. Tunarii se numărau printre capii de serie la tragerea la sorţi a grupelor chiar dacă nu au mai câştigat titlul în Anglia din 2004.

Noua regulă va mai aduce o modificare importantă. Unul din granzii Spaniei se va regăsi începând din sezonul viitor în a doua urnă valorică. Astfel, lupta la titlu dintre Real Madrid şi Barcelona din acest final de sezon va deveni mult mai interesantă.