Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Inspectarea cimitirelor, în preajma sărbătorii Paştele Blajinilor

   2330

Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a inspectat astăzi cimitirele din oraş, pentru a verifica pregătirea acestora către Paştele Blajinilor.

Vizitând Cimitirul Evreiesc din sectorul Buiucani, Dorin Chirtoacă a reiterat ideea restaurării capelei, distrusă ca urmare a bombardamentelor din perioada celui de-al doilea Război Mondial. Potrivit primarului general, în fiecare cimitir există câte o capelă şi, ar fi firesc, să există o iniţiativă de reconstrucţie şi aducere în stadiu de funcţionare a acestui obiectiv din Cimitirul Evreiesc. Menţionăm că Cimitirul Evreiesc funcţionează din anul 1887 şi este inclus in lista Monumentelor de istorie şi artă de categorie naţională.

În cadrul inspecţiei în Cimitirul „Sf. Lazăr" din str. Doina şi în Cimitirul Central din str. A. Mateevici, Dorin Chirtoacă a anunţat că în acest an, pentru prima dată, de Paştele Blajinilor în cimitire au fost instalate containere pentru acumularea selectivă a deşeurilor.

Conducătorii subdiviziunilor responsabile au raportat că sâmbătă se vor încheia toate lucrările ce ţin de pregătirea cimitirelor către Paştele Blajinilor. În zilele de duminică şi luni, serviciile vor activa în regim special, pentru a asigura buna desfăşurare a Paştelui Blajinilor.

     

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău