Nu le mai CUMPĂRA! Iată cel mai PERICULOS tip de roșii
Specialiştii dau un semnal de alarmă asupra roşiilor ţuguiate. Motivul? Conţin foarte multe chimicale.
Specialiştii români afirmă că, în extrasezon, roşiile cu ţugui, preferate de cei mai mulţi cumpărători, sunt de fapt tratate chimic cu stimulenţi de creştere.
Semnalul de alarmă a fost tras de un inginer-agronom, potrivit căruia mucronul, adică moţul pronunţat, este chiar o consecinţă a stimulenţilor - de fecundare, de polenizare şi de măturare a fructelor - folosiţi de producători.
„Sunt puţine creaţii comerciale care au genetic această caracteristică. În rest, această caracteristică este declanşată de simulenții pentru fecundare, pentru polenizare. Acest soi sub masca căruia se ascund comercianţii, manifestă foarte puţin vizibil acest aşa numit-moţ, care este prezent la foarte puţine fructe ce aparţin soiului Prekos”, a explicat inginerul Costel Vânătoru de la Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare pentru Legumicultură din Buzău, pentru AgroIntel.ro.
Mai multe detalii AICI.
PREMIERĂ // Festivalul Filmului European va debuta la Bucureşti chiar de Ziua Europei, pe 9 mai, şi se va încheia la Chişinău, pe 8 iunie: Ce filme vor fi proiectate în R. Moldova
Viceprim-ministra Cristina Gherasimov, după transmiterea la Bruxelles a Contribuției NAȚIONALE la Pachetul de EXTINDERE al Comisiei Europene pentru 2024: „Integrarea europeană este proiectul nostru al tuturor”
Valul de praf saharian s-a împrăștiat! Agenția de Mediu: În ziua de 24 și la începutul zilei de 25 aprilie, în spațiul aerian al R. Moldova nu au fost identificate particule de praf de origine africană