Surpriză la Roland Garros: Thiem, în semifinalele competiției

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Dominic Thiem reprezintă surpriza de pe tabloul masculin al acestei ediţii de Roland Garros. Austriacul de 22 de ani s-a calificat în semifinalele turneului de la Paris, după ce l-a învins pe David Goffin, cu 4-6, 7-6, 6-4, 6-1.

Favoritul numărul 13 la câştigarea trofeului a ajuns astfel pentru prima oară în carieră în penultimul act al unui turneu de Grand Slam. De asemenea, Thiem este primul jucător austriac care atinge această fază a competiţiei pariziene de la Jurgen Melzer (2010).

După succesul în faţa lui Goffin, Dominic a ajuns la 25 de victorii în cele 30 de meciuri disputate în acest sezon, pe zgură. În 2016, Thiem a câştigat deja 3 turnee, Buenos Aires, Acapulco şi Nice.

Pentru acesta, urmează a treia întâlnire directă cu cel mai bun jucător al lumii, Novak Djokovic. Sârbul s-a impus în precedentele două, în minimum de seturi, 6-3, 6-4 (Shanghai, 2014) şi 6-3, 6-4 (Miami, 2016).

Accederea în semifinale îi aduce lui Thiem şi cea mai bună clasare a carierei: începând de săptămâna viitoare, va ocupa poziţia a 7-a ATP, putând ajunge chiar şi pe 6, dacă se va impune la Roland Garros.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...