Primarul satului Haragîş: Elicopterul a căzut în pădurea de lângă sat. S-au depistat patru cadavre

Iurie Bălănuţă, primarul satului Haragîş, raionul Cantemir, a anunţat pentru Publika TV că elicopterul SMURD, care mergea să aducă un bolnav de la Cahul, s-a prăbuşit în pădurea de la intrarea în sat. Potrivit lui, au fost depistate patru cadavre, dintre care trei sunt carbonizate. Bălănuţă a mai spus că în urma impactului, rezervoarele elicopterului au explodat de trei ori.

“Oamenii legi cercetează cazul. Cred că s-a prbuşit din cauza neguri. Au intrat în pădure, s-au lovit şi au căzut. Nu putem spune cine sunt victimele. Durere mare. Cineva a încercat să salveze pe altcineva, dar şi-a pierdut viaţa. Erau imagini îngrozitoare. Am depistat bucăţi din cadavre. Rezervoarele au explodat de trei ori. Primul cadavru a fost scos înainte de bubuituri. Sunt vreo 40 de oameni la faţa locului”, a declarat pentru Publika TV primarul satului Haragîş, raionul Cantemir, Iurie Bălănuţă.

Un elicopter SMURD s-a prăbuşit în preajma localităţii Haraghiş, raionul Cantermir. Accidentul a avut loc în jurul orei 14:00, într-o zonă împădurită, ceea ce ce face misiunea de căutare şi mai dificilă. Echipajul era format din patru persoane, originare din România.

[youtube id=”Mx24SUYCV44″]

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.