Djokovic, primul jucător din istorie care câștigă peste 100 milioane de dolari din tenis

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Novak Djokovic a reușit să se califice în sferturile turneului de la Roland Garros după ce a trecut în optimi de spaniolul Roberto Bautista. Graţie acestui rezultat, sârbul a devenit primul jucător din tenis care a făcut peste 100 de milioane de dolari numai din premii.

Djokovic, care este și lider mondial în clasamentul ATP, câştigase înainte de startul turneului de la Roland Garros peste 99,67 milioane dolari.

Sârbul este urmat în această ierarhie a premiilor de Roger Federer, care a câștigat până acum 98 milioane dolari. Elvețianul nu a participat la turneul de la Paris fiind chinuit de o mai veche accidentare.

Locul trei în clasamentul veniturilor din tenis este ocupat de Rafael Nadal care a strâns până acum 78,1 milioane dolari. Spaniolul a fost forţat să abandoneze turneul de la Paris din cauza unei accidentări la încheietura mânii stângi, după ce în primele două tururi jucase foarte bine.

Novak Djokovic s-a calificat miercuri în sferturile de finală ale turneului de la Roland Garros după ce l-a învins pe spaniolul Roberto Bautista (16 ATP) cu 3-6, 6-4, 6-1, 7-5 şi îl va avea ca adversar pe cehul Tomas Berdych.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...