„Este adevărat că, dacă diplomaţia va eşua, eu am cerut echipei mele să evalueze toate variantele. Posibilitatea de a oferi armament defensiv letal este una dintre variantele analizate. Dar, deocamdată, nu a fost luată nicio decizie", a subliniat Obama.

Barack Obama a denunţat ingerinţele Rusiei în Ucraina, pledând pentru găsirea unei soluţii diplomatice la criza separatistă şi avertizând Moscova că riscă să fie din ce în ce mai izolată pe plan internaţional.

"Germania este unul dintre cei mai puternici aliaţi ai Statelor Unite. Avem interese comune în domeniul securităţii globale, prosperităţii şi combaterii terorismului", a declarat preşedintele SUA, Barack Obama, într-o conferinţă de presă organizată împreună cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei.

"Discuţiile de astăzi s-au concentrat pe teme de securitate globală, pe situaţia din Afganistan, pe negocierile privind programul nuclear iranian şi pe criza din Ucraina", a adăugat Obama.

"Rusia continuă agresiunea în Ucraina. Moscova şi separatiştii proruşi din Ucraina au încălcat toate condiţiile Acordului de la Minsk. Trupele ruse continuă să fie active în estul Ucrainei, oferindu-le separatiştilor artilerie grea pentru distrugerea satelor", a spus Obama.

"Noi continuăm să căutăm o soluţie diplomatică la criza din Ucraina, dar nu putem asista pasivi la tentative de reconfigurare a frontierelor din Europa. Vom continua să oferim Ucrainei asistenţa financiară necesară, în schimbul reformelor structurale. Vom continua să susţinem Ucraina până când Rusia îşi va respecta obligaţiile internaţionale. În caz contrar, Rusia va deveni din ce în ce mai izolată din punct de vedere diplomatic şi politic", a explicat Obama.