Risc ridicat de atacuri teroriste majore în ţări UE, avertizează Washingtonul

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Departamentul de Stat american avertizează că, până la sfârşitul lunii august, există riscul unor atacuri teroriste majore în ţări ale Uniunii Europene, în principal la Euro 2016, recomandându-le cetăţenilor americani să fie vigilenţi.

„Avertizăm turiştii care vor vizita Europa în cursul verii că teroriştii pregătesc atentate în locuri aglomerate, în special la evenimente majore”, a comunicat Departamentul de Stat american marţi după-amiază.

„Sunt vizate zone turistice, restaurante, centre comerciale şi reţele de transport”, avertizează Departamentul de Stat, precizând că alerta de călătorie rămâne valabilă până pe 31 august.

Conform serviciilor secrete americane, teroriştii ar putea comite atacuri la meciuri ale Campionatului european de fotbal (Euro 2016 – turneu care începe în Franţa pe 10 iunie) şi la Zilele Tineretului Catolic, la sfârşitul lunii iulie în Polonia.

Membri ai reţelei teroriste Stat Islamic au ucis 130 de persoane, în noiembrie 2015, la Paris. Atentatele comise la Bruxelles pe 22 martie 2016 s-au soldat cu 32 de morţi.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...