18:51:01 25.04.2024
Stiri

România și Bulgaria își iau măsuri de SIGURANȚĂ: Construiesc un gazoduct de rezervă pe sub Dunăre

Știri 31.05.2016 19:30 Vizualizări1081 Autor: Ziarul National
România și Bulgaria își iau măsuri de SIGURANȚĂ: Construiesc un gazoduct de rezervă pe sub Dunăre enational.ro


Operatorul reţelei de transport a gazelor naturale din Bulgaria (Bulgartransgas) a informat marţi că Bulgaria şi România vor construi şi un gazoduct de rezervă pe sub Dunăre, care se va adăuga conductei principale, informează Novinite și economica.net.

La începutul lunii aprilie, Bulgartransgas şi Transgaz au semnat, la Sofia, un contract cu firma austriacă Habau PPS Pipeline Systems SRL, pentru construcţia secţiunii subacvatice a interconectorului de gaze dintre Bulgaria şi România.

Pe lângă gazoductul principal, reprezentanţii Bulgartransgas şi Transgaz au semnat luni un contract pentru construcţia unei conducte de rezervă care va traversa Dunărea şi va face legătura între sistemele de transport al gazelor naturale din cele două ţări. În conformitate cu legislaţia românească, asocierea INSPET a fost selectată drept principalul contractor pentru acest proiect, în timp ce PPS Pipeline Systems SRL a fost selectată drept companie asociată.

Conducta principală ar urma să fie operaţională la mijlocul acestei veri, iar conducta de rezervă trebuie finalizată la 214 de zile de la demararea lucrărilor pe teritoriul celor două ţări. Conducta va avea o lungime de 2,1 kilometri şi o capacitate anuală maximă de 1,5 miliarde metri cubi.

Termenul iniţial de finalizare a construcţiei gazoductului dintre România şi Bulgaria era iunie 2013, însă finalizarea a fost întârziată de problemele tehnice întâmpinate la construcţia secţiunii subacvatice a gazoductului.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md