Au obținut ilegal spații comerciale în magazinul UNIC: Trei afaceriști, reținuți

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Trei oameni de afaceri au fost reţinuţi astăzi de către procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA, fiind bănuiţi de escrocherie. Aceştia au fost plasaţi în izolatorul CNA pentru 72 de ore.

Potrivit datelor preliminare ale urmăririi penale, bănuiţii ar fi obţinut dreptul de proprietate asupra unei suprafeţe de 287 de metri pătraţi din incinta Magazinul Universal Central UNIC, în baza unei încheieri de judecată false.

În urma demersurilor organelor de drept, s-a constatat că asemenea hotărâre de judecată nu a fost emisă de vreo instanţă, iar judecătoarea care ar fi semnat hotărârea ar fi demisionat din sistem cu mult timp înainte.

Pentru fortificarea probatoriului, ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie au efectuat astăzi 18 percheziţii la birourile de serviciu, domiciliile şi automobilele bănuiţilor.

În urma acţiunilor de urmărire penală, au fost ridicate acte care confirmă obţinerea dreptului de proprietatea asupra suprafeţei menţionate.

Pe acest caz a fost iniţiată o urmărire penală pentru escrocherie. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei trei riscă până la 15 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 5 ani


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...