„Am luat măsuri la Calais care au îmbunătăţit situaţia acolo. Este clar că oamenii încearcă acum rute diferite, iar noi vom căuta să tăiem aceste rute", a declarat purtătorul de cuvânt. 

„Adoptăm toate măsurile necesare pentru a ne proteja securitatea frontierei şi vom continua să procedăm astfel", a indicat el. 

Potrivit guvernului de la Londra, paza de frontieră, care deţine în prezent trei nave, va fi dotată cu ambarcaţiuni de patrulare suplimentare pentru a preveni contrabanda cu arme, droguri şi migranţi. Primul lot va intra în funcţiune în lunile următoare, a indicat guvernul, fără a preciza despre câte ambarcaţiuni va fi vorba. 

Totodată, ofiţerii pazei de frontieră au primit prerogative suplimentare pentru a stopa, aborda, deturna şi reţine nave, dar şi de a opera arestări, şi vor fi create trei centre maritime pentru a îmbunătăţi culegerea de informaţii. 

„Intenţia noastră este de-ai împiedica pe oameni să mai încerce traversarea Canalului Mânecii. Luăm măsuri pentru a ne îmbunătăţi capacitatea de a-i stopa", a mai precizat purtătorul de cuvânt. 

Imigraţia constituie un subiect-cheie în dezbaterea înaintea referendumului din 23 iunie privind rămânerea Marii Britanii în Uniunea Europeană sau părăsirea blocului comunitar. 

Un sondaj publicat marţi de Daily Telegraph indică un scor în creştere cu 4 puncte, până la 46%, pentru partizanii ieşirii din UE, fostul strateg politic al lui Cameron, Lynton Crosby, explicând această evoluţie prin accentul pus de campania „Out" tocmai pe problema migraţiei în ultimele zile. În acelaşi sondaj, procentul celor care se declară pentru rămânerea în Uniune este de 51%, diferenţa între cele două opţiuni reducându-se la 5 puncte, faţă de 13 în urmă cu cinci săptămâni.