(STUDIU) Circa 1500 de insule din arhipelagul indonezian vor dispărea în următorii ani

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Arhipelagul indonezian cuprinde peste 17.000 de insule, dintre care, 6.000 locuite. Însă multe dintre acestea riscă să nu mai existe în viitorul apropiat.

„Cea mai mare ameninţare pentru acest arhipelag îl prezintă creşterea nivelului mării, astfel că 42 milioane de oameni care locuiesc la 3 km de coastă sunt în pericol, în cazul în care, aşa cum s-a estimat, nivelul mării ar creşte cu 90 cm până la sfârşitul acestui secol” – declară Ancha Srinivasan, expert în schimbările climaterice, pentru Banca Asiatică de Dezvoltare.

Srinivasan este de acord cu ceilalţi experţi care s-au expus în această problemă, considerând că schimbările climaterice vor face ca apa mării să înainteze treptat până va acoperi toţi cei 80.000 km de coastă.

Secretarul american John Kerry aflat în Jakarta a ţinut un discurs în care a vorbit despre schimbările climaterice şi impactul acestora asupra unui stat precum Indonezia, afectat deja grav de dezastre şi calamităţi naturale.

Zone vaste din Indonezia sunt incluse în zone cu risc sau cu risc foarte înalt, în conformitate cu cartografierile Maplecroft din raportul Climate Change Vulnerability. Nivelul sărăciei populaţiei şi a densităţii mari din această zonă nu fac altceva decât să crească şi mai mult acest pericol.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...