„Porţile Sudice”- o nouă autogară la Moscova. Va deservi şi cursele din R.Moldova

O nouă autogară „Porţile Sudice”, ce va deservi cursele din zona de sud a Rusiei, dar şi cele din CSI, inclusiv R.Moldova, a fost inaugurată în Moscova. Aceasta se află la km 19 MKAD între traseele federale М4 “Don” şi М5 “Ural”.

Potrivit presei ruse, primarul de Moscova, Serghei Sobianin, a declarat că datorită noului obiectiv se vor reduce cazurile de transportare ilegale a călătorilor.

În prezent, noua autogară va deservi cursele internaţionale, în special din Crimeea şi cele din R.Moldova. În viitorul apropiat urmează să fie inaugurate şi curse internaţionale din Baku.

Autorităţile ruse declară că de la autogară vor circula autobuze gratuite până la cele mai apropiate staţii de metrou. Autogara are o capacitate de deservire a 200 de curse în zi (circa patru mii de pasageri zilnic sau 1,5 mil pe an).

Cuprinde o suprafaţă de – 1,7 mii de metri pătraţi. Şi a fost construit în perioada iunie 2013 şi noiembrie 2014 de către un investitor privat.

garamoscova

garamoscova1

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.