„Libertate pentru Domnica Manole”: Andrei Năstase și Maia Sandu condamnă acțiunile regimului

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Judecătoarea Domnica Manole, care a emis o decizie prin care a obligat Comisia Electorală Centrală (CEC) să iniţieze referendumul republican privind alegerea preşedintelui ţării de către popor, la iniţiativa Platformei Demnitate şi Adevăr, riscă să aibă un dosare penal, în urma unei sesizări a procurorului general interimar Eduard Harunjen, depusă la Consiliul Superior al Magistraturii.

Această acțiune procurorului general-interimar a trezit critici vehemente din partea liderului Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, dar și a președintelui Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu.

Potrivit lui Andrei Năstase, aceasta „nu este altceva decât încă o demonstrație de forță a regimului Plahotniuc, care vrea să distrugă orice magistrat demn și corect, care a luat o decizie justă în cazul referendumului”.

„Mâine se pune la cale un atac împotriva judecătorului care a luat o decizie dreaptă în privința celor 400 de mii de semnături strânse de noi împreună. Această femeie a emis o hotărâre dreaptă. Pentru faptul că i-a pus la respect de-a lungul timpului pe Druță, Poalelungi și chiar pe Plahotniuc, această femeie este astăzi linșată. Am făcut un apel către judecătorii din Moldova, cei care sunt oameni, să iasă public să vorbească și să o apere”, a declarat Andrei Năstase.

Ulterior, cu o poziție a venit și liderul PAS, Maia Sandu.

„Procuratura Generală s-a pus pe treabă… Doar că, în loc să inițieze sesizări împotriva judecătorilor care au participat la atacurile raider asupra sectorului bancar, la spălarea miliardelor, și la alte acte de corupție, Procurorul General interimar vrea s-o tragă la răspundere penală pe judecătoarea care a obligat CEC-ul să organizeze referendumul pentru modificarea Constituției. Încă un exemplu de intimidare a judecătorilor care îndrăznesc să se opună regimului. Încă o dovadă a intențiilor adevărate ale acestei guvernări”, a declarat Maia Sandu pe Facebook.

În acest sens, activiștii Platformei Demnitate și Adevăr vor organiza o manifestație de protest marți, cu începere de la ora 9:00, la sediul CSM, în susținerea magistratei Domnica Manole.

„Libertate pentru Domnica Manole, magistrata care a îndrăznit să ia o decizie incomodă regimului Plahotniuc”, se arată pe pagina de Facebook care anunță despre acțiunea de protest.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...