10:42:31 16.04.2024
Stiri

Rețeta Tamarei Șchiopu // Lăstari de hamei îmbrăcați în aluat de secară

Social 28.05.2016 16:30 Vizualizări2594 Autor: Tamara Șchiopu


Rețeta Tamarei Șchiopu // Lăstari de hamei îmbrăcați în aluat de secară sursa: google.ro

Pentru aluat:

  • făină de secară integrală
  • apă caldă (se poate înlocui cu lapte acru)
  • sare
  • opțional putem adăuga în aluat ceapă verde, roșii deshidratate, mărar.
  • ulei de măsline
  • usturoi pisat
  • lăstari de hamei
  • Amestecăm făina de secară cu o ciupeală de sare.

    Adăugăm apă (lapte acru) până la obținerea aluatului destul de dens pentru a-l putea întinde. Putem adăuga ceapă verde sau roșii uscate, mărar.

    Pe suprafața de lucru bine înfăinată întindem aluatul și îl ungem cu amestecul de ulei de măsline de înaltă calitate amestecat cu usturoi pisat.

    Aranjăm la mijlocul aluatului lăstarii și rulăm turta.

    În sezon, folosim lăstari tineri de hamei.

    O opțiune la fel de bună este cu lăstari de sparanghel. Tăiem rulada cu un cuțit bine ascuțit în câteva bastonașe și le coacem la foc mic pe o tigaie din fontă, fără ulei.



    Parteneri
    Descoperă
    Punct de vedere NAȚIONAL
    15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

    12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

    08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

    Promo
    Abonament
    Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
    Recomandat
    Sondaj
    Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
    Prietenii noștri

    Widget cu noutăți la tine pe site

    Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

    Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md