23:38:03 25.04.2024
Stiri

Donația ta, DUBLATĂ de PNUD! Cum putem contribui la sporirea consumului de fructe proaspete autohtone în școli și grădinițe

Social 28.05.2016 15:01 Vizualizări882 Autor: Ziarul National
Donația ta, DUBLATĂ de PNUD! Cum putem contribui la sporirea consumului de fructe proaspete autohtone în școli și grădinițe


Peste 2 000 de copii de la cinci școli și grădinițe, selectate prin concurs, vor beneficia, la prima etapă, de mere proaspete zilnic.

Acest lucru se va întâmpla în cadrul campaniei „Coolege Vitamine!”, inițiativă de mobilizare a fondurilor pentru proiectul-pilot de sporire graduală a consumului de fructe în stare proaspătă de copiii și elevii din grădinițele și școlile publice.

Proiectul pilot este desfășurat de Programul Naţiunilor pentru Dezvoltare (PNUD), cu sprijinul financiar al PNUD şi Ministerului Afacerilor Externe al Norvegiei şi în parteneriat cu Eximbank şi Orange, care vor oferi posibilitatea de a dona bani prin transfer bancar sau expediere de SMS.

„Prin intermediul acestui proiect, se va contribui la obţinerea de efecte pozitive asupra sănătății copiilor și a reușitei lor academice, datorită consumului de fructe proaspete. Adresăm un apel către toate părțile interesate, în special, companiile din sectorul privat și părinți, să investească și să doneze pentru acest proiect, iar noi ne angajăm să dublăm fiecare leu donat. Sperăm că inițiativa noastră va crea o nouă piață pentru fructele proaspete, minimum prelucrate și va crea mai multe locuri de muncă noi”, afirmă Narine Sahakyan, Reprezentantă Permanentă a.i., PNUD Moldova.

Astfel, persoanele şi instituțiile interesate de a susține campania „Coolege Vitamine!” o vor putea face prin transfer bancar pe site-ul www.picivoinici.md, donând pe pagina Indiegogo a campaniei sau prin terminalele de plată. Suma stabilită pentru colectare pe platforma de crowdfunding este de 10 000 dolari, fiecare dolar fiind dublat de PNUD Moldova.

Întreg procesul de colectare a banilor va putea fi urmărit online, atât pe platforma internațională, cât și pe cea locală. Fondurile colectate vor fi transferate direct companiilor de procesare și ambalare a fructelor, în baza procedurilor standarde de achiziții ale PNUD Moldova. Ca urmare a rezultatelor impactului inițiativei, proiectul ar putea fi extins la scară națională.

Potrivit unui raport publicat de Organizația Mondială a Sănătății, copiii consumă doar două treimi din cantitatea recomandată de fructe spre consum zilnic.

Recent, s-a încheiat competiția națională pentru proiectele de cooperare dintre companiile producătoare și procesatoare de fructe, care a avut ca scop selectarea unui proiect care ar oferi o soluție tehnologică pentru procesarea și ambalarea fructelor proaspete. Astfel, compania va beneficia de un grant în mărime de 20 de mii de dolari oferiți de PNUD Moldova, pentru a elabora și implementa o soluție tehnologică care va permite felierea și ambalarea fructelor într-un mod practic și ecologic.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md