Grecia: Putin, la Muntele Athos, unul dintre cele mai înalte repere ale religiei ortodoxe

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele rus Vladimir Putin își încheie sâmbătă vizita de două zile în Grecia printr-o deplasare la comunitatea religioasă de pe muntele Athos, în nordul Greciei, unul dintre cele mai înalte repere ale religiei ortodoxe comune celor două țări, relatează AFP.

Putin, care s-a referit în repetate rânduri la credința sa ortodoxă profundă, se va alătura ceremoniilor dedicate celebrării a o mie de ani de la prima prezență rusească în comunitatea religioasă de pe Muntele Athos, de altfel, o comunitate monastică exclusiv masculină.

Însoțit de patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse Kirill, Putin se va deplasa la mănăstirea ruseasca Sf. Pantelimon, situată pe coasta de vest a peninsulei Halkidiki. Putin va zbura cu avionul până la Salonic, iar de acolo se va deplasa cu o navă până la Muntele Athos, situat în regiunea greacă Macedonia (nord). În această vizită la Muntele Athos, liderul rus este însoțit de președintele elen Prokopis Pavlopoulos și de către ministrul grec de externe, Nikos Kotzias.

Președintele rus a încheiat vineri o serie de acorduri de cooperare economică și comercială cu Atena, în cadrul primei sale vizite bilaterale după mai mult de un an într-o țară membră a Uniunii Europene. Vizita sa în Grecia intervine în contextul în care UE urmează să decidă luna viitoare prelungirea sau nu a sancțiunilor impuse Moscovei pentru rolul său în conflictul ucrainean.

Chiar dacă Grecia are relații excelente cu Moscova, premierul Alexis Tsipras a ținut să sublinieze că „Grecia este o țară europeană și își respectă absolut toate angajamentele față de organismele internaționale cărora le aparține”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...