„Trebuie să recunosc că mi se dă greu acest text. Nu am crezut că se va ajunge până aici şi că va dura atât de mult. Am tot aşteptat că vom reintra în normalitate, însă, după cum se vede, mai avem de luptat. Reieşind din această situaţie, este important să luăm decizii, chiar dacă ele sunt grele, chiar dacă ele dor. PLDM este pentru mine ca şi un copil al meu. Am investit totul, inclusiv sufletul meu, în acest partid. Din păcate, nu am fost atenţi şi am devenit jertfa celor care, azi, ţin Moldova capturată”, este noul mesaj postat pe pagina de Facebook a fostului premier.

În postare se mai spune că scopul final al tuturor „loviturilor” este distrugerea PLDM şi le mulţumeşte colegilor care „nu au urmărit interese personale” şi nu s-au „oploşit” în funcţii pe spatele partidului, aşa cum au făcut-o cei care astăzi „fac declaraţii spumoase de părăsire a PLDM, pentru a „ferici” Republica Moldova, alăturându-se celor care nu au niciun Dumnezeu”.

„Spuneam că vine momentul când trebuie să luăm decizii... În calitatea mea de preşedinte al PLDM, consider că, în cel mai scurt timp, trebuie de organizat congresul partidului. La acest congres, eu îmi voi depune mandatul de preşedinte şi îmi voi suspenda calitatea de membru. Este o decizie conştientă şi sper că această hotărâre a mea va permite PLDM-ului să acţioneze eficient, având o conducere funcţională. Sarcina noii conduceri a partidului este complicată, dar nu mai complicată decât cea care a fost în 2007. Dacă atunci am reuşit, cred că şi acum este posibil”, anunţă pagina lui Filat.

Totodată, Vladimir Filat spune că sarcina primordială este de a conveni cu opozanţii reali ai actualei guvernări, care îşi doresc să construiască o Moldovă cu adevărat europeană, asupra participării la alegerile prezidenţiale cu un candidat unic. „Ferindu-se de farisei de tipul lui Leancă, care este sub control total”, adaugă Filat.

„Aceste alegeri sunt cruciale. Timp nu a mai rămas pentru implementarea unor agende străine. Este necesară o agendă proprie. Rămân încrezător că Republica Moldova va reuşi, chiar dacă va mai dura”, se încheie mesajul.