Viceprimarul Vlad Coteț, plasat în arest pentru 25 de zile la Penitenciarul 16

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Viceprimarul Vlad Coteț, învinuit în dosarul de corupţie de la primăria Chişinău, a fost plasat în arest, pentru 25 de zile. Decizia a fost luată de magistrații de la Judecătoria Buiucani.

Ofițerul de presă al Centrului Național Anticorupție, Angela Cibotaru Starinschi, a anunțat că viceprimarul de Chișinău Vlad Coteț va sta următoarele 25 de zile în arest, în prezent, fiind operate toate procedurile pentru transferarea acestuia la Penitenciarul 16, în instituţia medicală.

Unul dintre intermediarii din dosarul de corupţie de la primăria Chișinău a fost plasat în arest pentru 20 de zile, în timp ce inspectorul principal din cadrul Inspecţiei de Stat în Construcţie a primit 25 de zile de arest.

Amintim că, miercuri, viceprimarul Vlad Coteț și alte patru persoane, printre care şeful adjunct al direcţiei Generale Arhitectură şi Urbanism a Primăriei, un inspector principal din cadrul Inspecţiei de Stat în Construcţie şi doi intermediari, au fost reținute în urma descinderilor efectuate de către Centrul Național Anticorupție miercuri, la Primărie.

Funcționarii au fost reținuți pentru 72 de ore, în timp ce viceprimarul Vlad Coteț a fost transportat la Spitalul de Urgență după ce i s-ar fi făcut rău.

Funcţionarii sunt învinuiri de corupţie pasivă, trafic de influenţă, depăşirea atribuţiilor de serviciu şi falsificare de documente.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...