04:58:00 24.04.2024
Stiri

Donaţie de carte pentru şcolile româneşti din Serbia

Social 20.04.2015 16:48 Vizualizări2021 Autor: Ziarul National
Donaţie de carte pentru şcolile româneşti din Serbia


Reprezentanţii Departamentului Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni, din cadrul Ministerului Afacerilor Externe (MAE-DPRRP), care au întreprins o vizită la Zajecar, Vârşeţ şi Belgrad din Serbia, au donat un lot de carte românească pentru bibliotecile şi şcolile din regiunile cu o minoritate românească semnificativă.

Potrivit DPRRP, au fost donate peste 2 000 de manuale de limba română, cărţi pentru copii şi albume, precum şi 200 de CD-uri şi DVD-uri. Acestea au fost oferite Consulatelor generale de la Zajecar şi Vârşeţ şi Ambasadei României la Belgrad. Ulterior, misiunile diplomatice le vor distribui comunităţilor de români, asociaţiilor şi şcolilor româneşti.

„Completarea fondului de carte în limba română a fost relevată şi cu ocazia întâlnirilor pe care le-am avut cu reprezentanţii comunităţilor româneşti, în cadrul vizitei pe care am făcut-o în Serbia. Este esenţial să punem la dispoziția tinerelor generaţii de etnici români din aceste comunităţi cât mai multe instrumente prin care apartenenţa lor la filonul identitar românesc să se consolideze.” a precizat ministrul delegat pentru relaţiile cu românii de peste hotare, Angel Tîlvăr.

Donaţia se înscrie în seria de activități MAE-DPRRP prin care se urmăreşte păstrarea și afirmarea identităţii culturale şi lingvistice.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md