(SONDAJ) Marea Britanie: Avans de 7% al celor care vor rămânerea țării în UE față de susținătorii Brexit-ului

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un sondaj de opinie realizat de compania de servicii financiare globale JPMorgan arată că tabăra celor care susțin rămânerea Marii Britanii în Uniunea Europeană are un avans de 7 puncte procentuale față de cei care doresc ieșirea țării din forul comunitar, relatează miercuri Reuters.

Marea Britanie va organiza în 23 iunie un referendum cu privire la oportunitatea ieșirii din Uniunea Europeană.

Sondajul arată că 45% dintre britanicii cu drept de vot ar vota la referendum pentru rămânerea țării lor în UE, iar 38% s-ar pronunța pentru ieșirea din Uniunea Europeană.

La summitul UE din 18-19 februarie de la Bruxelles, liderii celor 28 de țări membre ale Uniunii Europene au ajuns la un compromis ce „reînnoiește pactul” Marii Britanii cu Europa, acord pe care premierul britanic David Cameron l-a apreciat drept suficient pentru a recomanda menținerea țării sale în interiorul blocului comunitar.

Sub imensa presiune a concetățenilor săi și a Partidului Conservator împotriva creșterii numărului de imigranți, Cameron a obținut o clauză de salvgardare de șapte ani privind unele ajutoare sociale pentru noii migranți, care permite o limitare a acordării lor, potrivit unei scări graduale.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...