Actualitate

Noul ataşat militar al SUA în Rep. Moldova

La întrevedere a participat şi amabasadorul SUA în Republica Moldova, James D. Pettit, și fostul atașat militar al SUA, Joseph Bilbo, se precizează într-un comunicat de presă al Ministerului Apărării.

Anatol Șalaru a reiterat faptul că SUA reprezintă unul dintre cei mai importanți parteneri strategici ai Republicii Moldova.

„Ministrul a mulțumit Guvernului american pentru colaborarea bilaterală dintre cele două armate și pentru susținerea părții americane în reformarea și modernizarea Armatei Naționale”, se arată în comunicat.

Șalaru a mai evidențiat şi faptul că datorită eforturilor depuse de atașații militari, procesul de reformare este unul evident, exprimându-şi speranța în continuarea colaborării la nivel militar.

La rândul său, locotenent-colonelul Jeff Muir a declarat că va continua să susțină Republica Moldova și și-a asumat angajamentul să intensifice relațiile moldo-americane.

Spre finalul discuției, ministrul Apărării a reiterat aprecierea pentru locotenent-colonelul Joseph Bilbo, care a contribuit susbstanțial la modernizarea Armatei Naționale.

Pe 19 mai, Joseph Carlton Bilbo a fost decorat de către președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, cu Medalia „Meritul Civic”. 

infoprut.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *