22:08:31 28.03.2024
Stiri

Patru studenți, EXMATRICULAȚI din universitate și cercetați PENAL

Social 24.05.2016 19:31 Vizualizări1170 Autor: Stela Mihailovici
Patru studenți, EXMATRICULAȚI din universitate și cercetați PENAL igp.md


Patru tineri care au absolvit anul trecut un liceu din Comrat, dar nu au reușit să treacă examenele de Bacalaureat s-au ales cu dosare penale, după ce au obținut diplome false și s-au înscris la facultate.

Aceștia au fost admiși la Universitatea din Comrat, prezentând diplome de Bacalaureat eliberate de un liceu din municipiul Chișinău. După obținerea unor informații operative și desfășurarea unor investigații, ofițerii Direcției Operațiuni Speciale a Inspectoratului Național de Investigații au stabilit că actele sunt false.

Tinerii, două fete și doi băieți, au plătit câte 850 de euro fiecare pentru diplomele falsificate. Polițiștii au contactat administrația liceului din Chișinău și au aflat că asemenea persoane nu au studiat niciodată în instituția respectivă.

„Deși există o bază de date electronică gestionată de Ministerul Educației în care se dețin informații în privința elevilor ce au susținut examenele de Bacalaureat, este incertă situația în care cei patru au fost înmatriculați la Universitatea din Comrat”, se spune într-un comunicat de presă emis de Inspectoratul General de Poliție.

În cadrul urmăririi penale, tinerii şi-au recunoscut vina și sunt cercetați penal pentru falsificarea și folosirea actelor false. Rectorul Universității din Comrat a semnat un ordin prin care cei patru suspecți au fost exmatriculați.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md