Principală  —  Ştiri  —  Social   —   (foto, doc) Omul care se…

(foto, doc) Omul care se ocupă de deschiderea controversatului delfinariu de la Chișinău

Adrian Focșa, fondatorul firmei care deține zona de agrement Goa Territory de pe malul lacului Ghidighici se ocupă de organizarea deschiderii primului delfinariu la Chișinău. Deși acesta neagă că el ar fi omul care investește în acest proiect, sursele ZdG confirmă faptul că acesta a batut pe la ușile mai multor instituții de stat cerând sprijin public pentru acest proiect. În consecință, într-o conferință de presă organizată miercuri, la 11.30, mai mulți angajați la stat vor apărea pentru a sprijini deschiderea delfinariului, care a început deja să fie contestat.

Pe rețelele de socializare oamenii sunt îndemnați să semneze o petiție împotriva deschiderii delfinariului de la Chișinău. Totodată, deși inițial s-a anunțat că acesta va fi inaugurat pe 27 mai 2016, se pare că data finală a deschiderii încă nu a fost stabilită.

Astăzi, ZdG a scris care este firma care gestionează delfinariul. Aceasta este administrată de către un oarecare Dumitru Munteanu fiind însă fondată de un SRL din Ucraina care gestionează delfinariul din Odessa, Ucraina.

eurosafari

Totuși, omul care a mers în ultimele zile pe la mai multe instituții de stat, cerând sprijin public pentru acest proiect este Adrian Focșa, un tânăr în vârstă de 37 de ani. Acesta este și fondatorul firmei „Eurosafari” SRL, cea care gestionează zona de agrement Goa Territory de pe malul lacului Ghidighici. Zona are piscine și terasă și și-a început activitatea în 2009, fiind amplasată lângă s. Vatra, mun. Chișinău.

adrian focsaSolicitat de ZdG, Adrian Focșa a negat că ar fi investitorul din acest proiect, precizând doar că el se ocupă de deschiderea delfinariului și că mâine vor fi făcute publice mai multe informații, într-o conferință de presă, care va începe la 11.30. La acea conferință de presă și-au anunțat prezența un reprezentant al Institutului de Zoologie, dar și un inspector superior din cadrul Secţiei Sănătatea şi Bunăstarea Animalelor (Direcţia Municipală pentru Siguranţa Alimentelor).

Deși Adrian Focșa a negat implicarea sa financiară în proiect, ZdG a aflat că anume el a fost omul care a bătut la ușa mai multor instituții de stat, cerând sprijin pentru acest proiect, inclusiv participarea la conferința de presă de miercuri, cu ocazia deschiderii delfinariului. Newsmaker scrie, la subiect, că a discutat cu directorul general al rețelei de delfinarii Nemo din Ucraina, Serghei Cheliușoc care le-a transmis că partenerul său din Moldova ar fi un oarecare Adrian.