Potrivit legislatorului liberal-democrat, întreprinderea, care se află la bilanţul Cancelariei de Stat, înregistrează pierderi financiare.

Astfel, în perioada 2012 - 2015, costurile de întreţinere, inclusiv modernizări şi reparaţii, au constituit 25,2 milioane de lei.

Acoperirea acestor cheltuieli din bugetul de stat a fost de 19,4 milioane de lei, precum şi din contractele de comodat şi servicii cu plată acordate Preşedinţiei, Guvernului, Parlamentului, Băncii Naţionale, Procuraturii Generale, Serviciului de Protecţie şi Pază de Stat, Serviciului Vamal, Cancelariei de Stat, Academiei de Ştiinţe şi separat a tuturor ministerelor.

Liberal-democratul punctează că nu există justificări în favoarea cheltuielilor din banii publici, iar dacă serviciile procurate sunt pentru angajaţii instituţiilor publice respective, atunci acestea sunt ilegale. Grigore Cobzac este de părere că procurarea serviciilor de protocol nu este raţională, mai ales în condiţii de criză.

Pensiunea din Holercani are terenuri de peste 65 de hectare, 18 vile, patru căsuţe, două hoteluri şi mai multe blocuri administrative şi tehnice.