03:33:18 20.04.2024
Stiri

Sute de familii din Chișinău pot solicita COMPENSAȚII de la „Red Union Fenosa”. ANRE vine cu EXPLICAȚII

Social 23.05.2016 18:28 Vizualizări1314 Autor: Stela Mihailovici
Sute de familii din Chișinău pot solicita COMPENSAȚII de la „Red Union Fenosa”. ANRE vine cu EXPLICAȚII


Sute de consumatori din municipiul Chișinău, care au rămas timp de opt ore fără energie electrică pe 17 mai, pot solicita compensații de la operatorul „Red Union Fenosa”. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a făcut precizări pentru cetățenii afectați și a explicat ce recompense pot cere.

Reprezentanții ANRE susțin că „Red Union Fenosa” a anunțat consumatorii despre întreruperea energiei electrice în intervalul de timp cuprins între orele 1 00 și 4 00, dar de fapt întreruperea a durat opt ore, de la 1 00 noaptea până la 8 55 dimineața.

„Întreruperea respectivă nu poate fi considerată programată și anunțată, ci trebuie calificată drept întrerupere neprogramată în alimentarea cu energie electrică a consumatorilor. Conform prevederilor regulamentului, durata admisă a întreruperilor neprogramate pentru consumatorii din mediul urban nu poate fi mai mare de 6 ore. În cazul întreruperii din 17 mai curent, durata admisă a fost depășită cu o oră și 55 de minute”, explică ANRE.

Consumatorii casnici afectați au dreptul să solicite operatorului de rețea plata unor compensații de 20 de lei pentru fiecare oră de întrerupere. Pentru consumatorii non-casnici, cu puterea contractată de până la 100 kW - 200 lei/ora, iar pentru consumatorii cu puterea contractată mai mare de 100 kW – de 500 lei/ora.

În cazul în care întreruperea a adus consumatorilor prejudicii materiale sau morale, aceștia au dreptul să solicite, prin judecată, repararea prejudiciilor cauzate de livrarea serviciilor necalitative.

Precizăm că, pe 17 mai, compania „Red Union Fenosa” a planificat să efectueze lucrări de reparaţie la o linie electrică aeriană din municipiul Chişinău. Consumatorii au fost anunțați că vor fi deconectări în sectoarele Botanica şi Centru în perimetrul următoarelor străzi: Muncești, Burebista, Independentei, Grenoble, Şoseaua Hâncești, Mateevici, Puşkin, Bucureşti, bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, bulevardul Constantin Negruzzi și strada Gagarin.

Ulterior a fost majorat considerabil orarul deconectărilor anunţate, după ce au apărut „aspecte tehnice dificil de prevăzut și condiții meteo nefavorabile, ce au intervenit în procesul de realizare a lucrărilor”, a precizat „Red Union Fenosa”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md