20:19:35 25.04.2024
Stiri

NOUTĂȚI despre ADMITERE: Cum vor fi admiși moldovenii în liceele cu frecvență redusă?

Social 23.05.2016 16:43 Vizualizări2853 Autor: Stela Mihailovici
NOUTĂȚI despre ADMITERE: Cum vor fi admiși moldovenii în liceele cu frecvență redusă?


Ministerul Educației a elaborat o nouă metodologie pentru admiterea elevilor în învățământul liceal. Absolvenții gimnaziilor vor putea studia timp de trei ani (clasele X-XII) în licee cu frecvenţă la zi şi timp de patru ani (clasele a X-XIII) în licee cu frecvenţă redusă.

Absolvenţii școlilor profesionale vor avea dreptul să opteze pentru continuarea studiilor în învăţământul liceal cu frecvență redusă, cu admitere în clasa a XII-a, după susţinerea unor diferenţe de program.

Admiterea în licee fără examen, prin concurs, în rezultatul mediei de selecţie, în baza mediei notelor din certificatul de studii gimnaziale.

Administraţiile liceelor vor afișa până la 31 mai la panoul informaţional şi pe pagina web a instituţiilor, numărul de locuri vacante pentru anul viitor de studii.

Admiterea în învățământul liceal se va face fără examene, prin concurs, în baza mediei notelor din certificatul de studii gimnaziale şi ale celor de la examenele de absolvire a gimnaziului.

La concursul de admitere în învățământul liceal cu frecvență redusă vor putea concura doar persoane angajate în câmpul muncii și persoane care au împlinit vârsta de 20 ani.

Potrivit regulamentului, candidaţii admişi care nu se vor prezenta la liceu cel mult 15 zile de la începerea anului şcolar şi nu vor înainta acte care justifică absenţa lor, vor fi retrași. Locurile vacante se vor completa cu următorii candidaţi în ordinea descrescătoare a mediilor de concurs.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md