00:57:48 20.04.2024
Stiri

Acordul de Asociere R. Moldova – UE ar putea intra în vigoare de la 1 iulie 2016. Decizia de astăzi a Consiliului Afacerilor Externe al UE

Politică 23.05.2016 17:02 Vizualizări1485 Autor: Ziarul National
Acordul de Asociere R. Moldova – UE ar putea intra în vigoare de la 1 iulie 2016. Decizia de astăzi a Consiliului Afacerilor Externe al UE


Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, vicepreședintele Comisiei Europene, Federica Mogherini, a anunțat că, în cadrul reuniunii de astăzi a Consiliului Afacerilor Externe al UE, va fi aprobată decizia privind intrarea în vigoare a Acordurilor de Asociere ale UE cu Republica Moldova și cu Georgia, începând cu 1 iulie curent.

Federica Mogherini a făcut acest anunț în cadrul celei de-a șaptea reuniuni ministeriale a Parteneriatului Estic (PaE), desfășurată astăzi la Bruxelles, care a întrunit miniștrii Afacerilor Externe ai statelor membre UE şi PaE.

Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Andrei Galbur, a ținut un discurs la Bruxelles în care s-a referit la agenda de reforme, cooperarea sectorială şi viziunea de perspectivă.

„A fost accentuată necesitatea de a consolida cooperarea cu partenerii estici în faţa vulnerabilităţilor interne și riscurilor externe. Ministrul Galbur şi-a exprimat speranța că viitoarea Strategie Globală a UE în sfera securității și politicii externe va acorda o atenţie mai mare stabilităţii în vecinătatea estică. A fost exprimat interesul pentru cooperarea în sfera politicii de securitate şi apărare comună (PSAC) și contracarării amenințărilor-hibrid. Referindu-se la propunerile Republicii Moldova în sfera cooperării sectoriale prezentate anterior în cadrul PaE, ministrul Galbur a încurajat promovarea interconexiunilor cu UE în sfera transportului, energiei, precum și inițiativelor ce vor genera creștere economică prin atragerea investițiilor și dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului de Externe de la Chișinău.

Menționăm că Acordul de Asociere dintre R. Moldova și UE a fost semnat pe 27 iunie 2014. La sfârșitul anului trecut, toate cele 28 de state UE ratificaseră acest acord.

Vedeți AICI ce prevede Acordul de Asociere R. Moldova – UE.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md