Acordul de Asociere UE-RM ar putea intra în vigoare la 1 iulie curent

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Acordul de Asociere al UE cu Republica Moldova ar putea intra în vigoare la 1 iulie curent. Anunţul a fost făcut de Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, vicepreședintele Comisiei Europene, Federica Mogherini.

Potrivit oficialului UE, decizia privind intrarea în vigoare a Acordurilor de Asociere ale UE cu Republica Moldova şi cu Georgia, începând cu 1 iulie curent, va fi aprobată în cadrul reuniunii de astăzi a Consiliului Afacerilor Externe al UE.

Declarația a fost făcută în cadrul celei de-a șaptea reuniuni ministeriale a Parteneriatului Estic (PaE), desfășurată astăzi la Bruxelles, care a întrunit miniștrii Afacerilor Externe ai statelor membre UE şi PaE.

Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Andrei Galbur, a ținut un discurs la Bruxelles în care s-a referit la agenda de reforme, cooperarea sectorială şi viziunea de perspectivă.

Pentru intrarea în vigoare a Acordului este necesar ca acesta să fie ratificat de către toate părţile semnatare, conform procedurilor interne ale fiecărei entităţi în parte.

Amintim că, Acordul de Asociere dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană a fost semnat la 27 iunie 2014 şi a fost ratificat de Parlamentul de la Chişinău la 2 iulie, procedură îndeplinită de toate cele 28 de state membre ale UE.

Acordul de Asociere RM-UE a început a fi implementat provizoriu la data de 1 septembrie 2014.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...