04:20:24 25.04.2024
Stiri

Mesajul TRANȘANT al delegației FMI pentru premierul Filip: „Situația să nu se mai repete”

Politică 23.05.2016 14:33 Vizualizări1656 Autor: Ziarul National
Mesajul TRANȘANT al delegației FMI pentru premierul Filip: „Situația să nu se mai repete” gov.md


Delegația de experți ai Fondului Monetar Internațional (FMI), care și-a început astăzi vizita la Chișinău, i-a enumerat premierului Pavel Filip mai multe probleme pe care autoritățile R. Moldova trebuie să le rezolve pentru a putea beneficia de un nou acord cu FMI.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, șefa delegației FMI, Ivanna Vladkova-Hollar, a spus că misiunea va analiza ultimele evoluții din sectorul financiar-bancar și a evidențiat importanța consolidării cadrului de reglementare bancar și a asigurării independenței operaționale a instituțiilor de reglementare bancară.

„Printre problemele majore ce urmează a fi soluționate se numără excluderea ingerinţei justiţiei în supravegherea şi reglementarea băncilor, asigurarea transparenței acționarilor finali, stabilirea unor mecanisme de gestionare a riscurilor de către băncile comerciale. Este important de a avea o strategie de acțiuni corectă, ca situația să nu se mai repete”, se arată în comunicatul Guvernului.

„Pentru noi, Acordul cu FMI este un acord-cheie, de care depind relaţiile cu partenerii de dezvoltare şi atmosfera din interiorul ţării”, le-a spus premierul Pavel Filip experților FMI și a promis că Guvernul va implementa reformele pentru a schimba imaginea R. Moldova pe plan internațional.

Menționăm că, până vineri, 27 mai, misiunea FMI se va întâlni cu conducerea Băncii Naționale a Moldovei, a Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare, a Ministerului Finanţelor şi cu managerii unui şir de bănci comerciale.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md