(GALERIE FOTO) Branduri faimoase care au renăscut din propria cenuşă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Nokia, cel mai mare producător de telefoane mobile din lume în anii ’90 şi la începutul anilor 2000, s-a intors.

Compania finlandeză a încheiat un parteneriat cu societatea HMD global, cu sediul în Helsinki, prin care aceasta din urmă va putea produce telefoane şi tablete cu Android sub brandul Nokia. Compania nu a precizat dacă vor fi reintroduse cu această ocazie telefoanele clasice.

Nokia a dominat industria telefoanelor mobile timp de aproape două decenii, atingând apogeul cu modele precum 3210 şi 3310. Însă, prin preajma lansării primului iPhone, în 2007, telefoanele clasice şi-au pierdut farmecul în faţa celor inteligente, iar compania a intrat în declin.

Parteneriatul cu HMD promite să fie începutul unei noi ere pentru telefoanele Nokia.

Nu este primul brand care cunoaşte o revenire surprinzătoare pe piaţă. The Telegraph a realizat o listă cu produse faimoase care au renăscut din propria cenuşă.

Marvel Comics
Editura Marvel Comics vindea 50 de milioane de reviste de benzi desenate la sfârşitul anilor ’60, pentru ca 30 de ani mai târziu să intre în faliment.

Totuşi, acesta nu a fost sfârşitul supereroilor Marvel. Brandul a fost cumpărat de Disney în 2009. În prezent, Marvel deţine aproximativ o treime din piaţa de cărţi de benzi desenate.
Marvel Comics
Filmele bazate pe personajele sale au generat încasări de peste 18 miliarde de dolari, transformând Marvel într-una dintre francizele cu cele mai mari încasări din lume.

Păpuşile Muppets
După zilele de glorie din anii ’70 şi ’80, păpuşile Muppets au dispărut din lumina reflectoarelor când Jim Henson Company a fost vândută companiei EM.TV în 2000.

Familia Henson a cumpărat înapoi brandul în 2003, într-o perioadă în care EM.TV se confrunta cu probleme financiare. Păpuşile Muppets au intrat în portofoliul Disney un an mai târziu.
Păpuşile Muppets
În 2008, la aproape un deceniu de la lansarea filmului „Muppets în spaţiu”, Disney a început să reintroducă personajele în videoclipuri scurte difuzate pe YouTube, înainte de a lansa filmul „Păpuşile Muppets”, în 2011, bazat pe celebrul serial.

Polaroid
În 2008, după ce a solicitat intrarea sub protecţia legii falimentului pentru a doua oară în mai puţin de zece ani, în contextul răspândirii camerelor digitale şi a smartphone-urilor, Polaroid a încetat să mai producă cunoscutele camere foto.

Însă curentul hipster şi cel retro din ultimii ani au readus fotografia „instant” la modă.
Polaroid
Compania The Impossible Project produce filme Polaroid la vechea fabrică din Olanda a brandului.

Kodak
Kodak a dominat multă vreme industria fotografică, dar competiţia acerbă din partea rivalilor săi digitali a dus la falimentul companiei în 2012.

Ulterior, compania a vândut brevete în valoare de jumătate de miliard de dolari, însă Kodak avea să meargă mai departe.
Kodak
La târgul internaţional de tehnologie Consumer Electronics Show din Las Vegas din acest an, compania a prezentat o nouă cameră Kodak Super 8.

Apple
Cea mai valoroasă companie din lume a trecut prin cea mai neagră perioadă a sa în anii ’90. După ce Steve Jobs a părăsit compania în 1985, lansarea unor produse care nu s-au bucurat de succes în rândul publicului au afectat valoarea acţiunilor Apple şi compania a pierdut teren în faţa Microsoft.
Steve Jobs iPhone
Când a revenit în 1997, Jobs a anunţat lansarea magazinului online Apple şi a lucrat cu designerul Jonathan Ive pentru a crea popularele produse iMac, iPod şi iPhone.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...