Actualitate

Ce va conţine Strategia Naţională de Apărare a Rep. Moldova

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Apărării, Anatol Şalaru a declarat că SNA va fi un ghid național care “invită la dialog reprezentanți ai instituțiilor din diferite domenii, diferite ideologii, partide politice și societatea civilă, deoarece conceptul de ‚Apărare’ trebuie să fie unul național, clar și adaptat la noua arhitectură de securitate internațională”.

Andrew Cullen, şeful grupului de experţi NATO, care va asista Republica Moldova în elaborarea documentelor strategice în cadrul Pachetului de asistenţă DCBI, a salutat importanţa pe care o acordă reprezentanţii instituţiilor guvernamentale şi neguvernamentale elaborării unei astfel de strategii, specificând că pentru elaborarea unui document calitativ, este esenţială cooperarea interdepartamentală.

Comisia pentru elaborarea SNA a fost instituită în baza Decretului preşedintelui Republicii Moldova, din 13 mai 2016, şi este responsabilă de elaborarea şi înaintarea către preşedinte a proiectului SNA. Pentru realizarea acestui document, Comisia a desemnat un grup de lucru interdepartamental constituit din reprezentanţi ai autorităţilor administraţiei publice centrale şi administraţiei publice locale, ai societăţii civile şi mediului academic cu atribuţii în domeniul apărării.

Grupul de lucru pentru elaborarea SNA, care se va întruni pentru prima dată în şedinţe în perioada 23-27 mai, are misiunea să lucreze nemijlocit la elaborarea documentului.

infoprut.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *