Marș „Fără Frică” cu incidente la Chișinău: Ciocniri între grupuri de manifestanți

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Marșul „Fără Frică” organizat duminică în centrul capitalei s-a încheiat cu incidente, după ce un grup de persoane a atacat manifestanții.

Marșul, desfășurat în susținerea drepturilor minorităților sexuale, s-a încheiat la intersecția străzilor București și Eminescu, acolo unde manifestanții au fost întâlniți de un grup de preoți și enoriași, care le-au strigat „rușine” și i-au atacat cu ouă.

După ciocniri între contramanifestanți și polițiști, s-a luat decizia ca susținătorii drepturilor omului să fie urcați în câteva autocare pentru a evita noi incidente.

„Poliţia a fost nevoită să evacueze toţi participanţii marşului. Am fost blocaţi – din spate şi din faţă – de două coloane agresive cu icoane. Acum ne scot cu autobuzele din centru şi organizatorii ne roagă să scoatem maiourile Fără Frică pentru că este prea periculos”, a declarat jurnalista Natalia Morari.

La marșul în susținerea drepturilor minorităților sexuale au participat și reprezentanți ai misiunilor diplomatice occidentale acreditate în Republica Moldova.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...