Din nou! Renato Usatâi, ales la şefia Partidului Nostru

Partidul Popular Republican, condus de Nicolae Andronic, reunit în cadrul unui congres repetat, a votat astăzi din nou schimbarea denumirii formațiunii politice în Partidul Nostru. De asemenea, membrii partidului au susţinut iarăşi candidatura milionarului Renato Usatâi la funcţia de președinte al acestui partid.

Toate procedurile au avut loc în lipsa lui Usatâi, care însă a ținut un discurs online în fața participanţilor la congres.

Tot astăzi membrii formaţiunii au modificat simbolul partidului, acesta amintind vechea siglă a Partidului Patria, cu care Renato Usatâi a participat în campania electorală pentru scrutinul din 30 noiembrie.

De asemenea, la congres au fost operate modificări la statutul partidului şi în programul noii formațiuni.

În intervenţia sa, Renato Usatâi a criticat actuala clasă politică de la Chişinău, anunţând că aceasta „ar trebui să se aştepte la noi surprize”, mai ales că în curând se va întoarce în Republica Moldova.

“Nu am fost gata să merg la puşcărie pe 28 noiembrie alături de alţi colegi . Dar vă asigur – acum sunt bine, îmi voi face apariţia în scurt timp”, a declarat Usatâi.

Moldova.ORG reaminteşte că Renato Usatâi acum se află la Moscova, unde s-a retras la 28 noiembrie de teamă să nu fie reţinut de poliţie. Aceasta după ce partidul Patria, unde milionarul a fost cap de listă, a fost exclus din scrutinul parlamentar din 30 noiembrie în urma acuzaţiilor că a folosit în campanie bani proveniţi din străinătate.

La începutul anului 2014, Renato Usatâi a preluat Partidul Popular Republican, al cărui preşedinte a fost Nicolae Andronic. Fără însă a-i reuşi să schimbe imaginea, el a decis redenumirea formațiunii în „Partidul Nostru”. Cererea de redenumire a fost însă respinsă de Ministerul Justiției, care a motivat că au fost admise încălcări la procedura de convocare a Congresului.

renat1

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.