Președintele Iohannis reiterează sprijinul României pentru integrarea Republicii Moldova în UE

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele român Klaus Iohannis reiterează sprijinul României pentru integrarea Republicii Moldova în Uniunea europeană.

Acesta a transmis, vineri, un mesaj participanților la Consiliul Tineretului Partidului Popular European, în care afirmă că este important ca ascensiunea discursurilor extremiste și populiste să nu fie lăsată să intimideze, subliniind, totodată, că România își propune să fie o sursă de stabilitate și democrație în regiune.

„România își propune să fie o sursă de stabilitate și democrație într-o regiune complicată cum este cea a noastră, inclusiv prin loialitatea față de valorile și principiile proiectului european. Mă bucur să constat că cetățenii români susțin cu tărie proiectul european. Sprijinim, de asemenea, eforturile statelor ca Republica Moldova, Ucraina și Georgia pentru integrarea pe traseul european, dar și extinderea Uniunii către Balcanii de Vest”, a spus Iohannis.

El susține că proiectul european, dar și sistemele politice naționale, traversează în prezent dificultăți care sunt „înrădăcinate” mai curând în „deficitul democratic”, și mai puțin în „natura specială a crizelor cu care ne confruntăm”.

„Criticile privind mecanismele europene rigide, ineficiente și insuficiente, reflectă, de fapt, nivelul înalt de așteptare privind dialogul real, consultarea și participarea, dublate de transparență și de răspundere politică. Iar istoria ne arată că tinerii sunt cei mai deschiși, în mod natural, către aceste valori și cei mai dispuși să le respecte în calitatea lor de cetățeni sau de lideri politici”, mai declară Iohannis.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...