Nume
Parola
Vizualizări: 2901
Matija Derk, Înalt Consilier UE în domeniul dezvoltării regionale în vizită de lucru la ADR Centru
20 Mai 2016 — Astăzi, Agenția de Dezvoltare Regională Centru a fost gazda unei ședințe cu participarea Înaltului Consilier UE în domeniul dezvoltării regionale, Matija Derk.

Eduard Ungureanu, directorul ADR Centru, a mulțumit Înaltului Consilier UE pentru atenția acordată Regiunii Centru și inițiativa de a cunoaște provocările din domeniul dezvoltării regionale caracteristice regiunii: " Este o deosebită plăcere pentru noi să vă avem astăzi, aici, în Regiunea Centru. Ne bucură faptul că UE nu este indiferentă față de provocările pe care le întîlnim noi în Republica Moldova. Simțim susținerea Uniunii Europene prin activitățile comune și investițiile venite de la partenerii noștri europeni. Prin proiectele de dezvoltare regională implementate cu susținerea financiară a organizaţiilor internaţionale şi a ţărilor donatoare am contribuit substanțial la dezvoltarea localităților din Regiunea Centru și la îmbunătățit condițiilor de trai pentru locuitorii regiunii", a precizat directorul ADR Centru, Eduard Ungureanu.

În cadrul dialogului Matija Derk, Înalt Consilier UE în domeniul dezvoltării regionale , a dat asigurări cu privire la inițierea unor activități comune și a împărtășit din experiența implementării politicii de dezvoltare regională în Statele Membre UE.

Oficialul UE a abordat același subiect, săptămîna trecută, în cadrul unei ședințe la MDRC, unde s-a întîlnit cu viceministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Anatol Usatîi. În zilele următoare, vizite similare vor avea loc în Regiunea Nord și Sud a Republicii Moldova.

Reamintim că din luna martie a anului curent, în cadrul MDRC, activează Înaltul Consilier UE în domeniul dezvoltării regionale, Matija Derk, care a fost numit în contextul lansării celei de-a IV etape a Programului "Misiunea Înalților Consilieri UE pentru Republica Moldova".