Rosicky, singurul jucător care a evoluat EURO 2000 convocat și pentru turneul final din Franța

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Tomas Rosicky poate juca la Euro 2016 deşi a evoluat numai 19 minute tot sezonul pentru Arsenal, din cauza accidentărilor.

Mijlocaşul în vârstă de 35 de ani a fost inclus de selecţionerul Cehiei, Pavel Vrba, în lotul lărgit, de 28 fotbalişti, din care se vor alege cei 23 de oameni care vor merge la turneul final din Franţa.

„Am mers la Londra acum trei săptămâni pentru a fi sigur că el este în regulă şi m-am întors bucuros. În ultimele zile pe care le-am petrecut împreună a fost 100% refăcut”, a comentat Vrba pe tema stării de sănătate a fotbalistului care se va despărţi de Arsenal, în vară, după zece sezoane. „Tunarii” au anunţat deja că nu-i vor prelungi contractul.

Dacă va juca la Euro, Rosicky ar fi singurul fotbalist care a fost pe teren atât la Euro 2000, cât şi la competiţia din acest an.

Dintre jucătorii care vor merge la Euro 2016, doar spaniolul Iker Casillas a mai fost convocat şi la Europeanul din urmă cu 16 ani, la care nu a jucat însă deloc.

În lotul lărgit al Cehiei se află un singur debutant, Patrik Schick, atacantul în vârstă de 20 de ani al lui Bohemians Praga.

Cehii vor juca trei amicale până la Euro, cu Malta, Rusia şi Coreea de Sud, iar la turneul final vor face parte din grupa D, alături de Spania, Croaţia şi Turcia.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...