Mare atenţie: Ce se întâmplă dacă înghiţiţi sâmburi de cireşe

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Este sezonul cireșelor, și, chiar dacă pulpa fructului are nenumărate beneficii pentru organism, trebuie să evitați să înghițiți sâmburii, deoare conțin acid prusic, care este toxic, potrivit realitatea.net.

Totuși, nu intrați în panică dacă înghițiți doi sâmburi, pentru că aceștia nu sunt toxici decât în cantități mari.

Culoarea roșie a cireșelor este dată de antociani, care conferă fructelor proprietăți antioxidante. Aceste fructe reprezintă și o importantă sursă de vitamina A, fiind bogate în betacaroten.

Cireșele mai conțin și multe dintre vitaminele din complexul de vitamine B, vitamina C, acid folic, niacină și riboflavină, precum și cantități semnificative de fier, magneziu și potasiu.

Deși pulpa fructului are nenumărate beneficii pentru organism, trebuie să evitați să înghițiți sâmburii sau să mâncați frunzele, deoare acestea conțin acid prusic, care este toxic. Dar nu intrați în panică dacă inghițiți doi sâmburi, aceștia nu sunt toxici decât în cantități mari.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...