Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Campania socială de colectare a cărților pentru copii ”O carte pentru un rom”

   2420

    Către Ziua internațională  a copiilor, Direcția social-umanitară și relații interetnice din cadrul Primăriei municipiului Chișinău, în parteneriat cu Coaliția „Vocea Romilor", a inițiat Campania socială „O carte pentru un rom". Acțiunea de colectare a cărților  se va desfășura în perioada 20 - 30 mai 2016 în incinta Primăriei municipiului Chișinău.

    Deoarece educația și instruirea sunt la temelia dezvoltării omului, Direcția social-umanitară și Relații Interetnice  și-a pus ca scop ajutorarea familiilor de romi la capitolul dat.

   E cunoscut faptul că majoritatea populației de etnie romă  cumulează un spectru larg de dizabilități sociale, dar cea mai gravă este  lipsa totală a calificării, motivul principal al neangajării în cîmpul muncii, respectiv, lipsa mijloacelor financiare.

Ca rezultat, cel mai mult sunt afectați copiii din aceste familii, care nu au posibilitate să frecventeze școala din diverse cauze. 

   Astfel, Administrația publică locală, în parteneriat cu Coaliția „Vocea Romilor", a decis ca în ajunul sărbătorii „Ziua internațională a copiilor" să contribuie și să dea un imbold familiilor de etnie romă la dezvoltarea capacităților educaționale ale copiilor, pentru că schimbarea va porni de la dorința de a cunoaște.

    Mizăm pe contribuția tuturor cetățenilor municipiului Chișinău de a oferi șansa copiilor de etnie romă de a primi un set de cărți pentru a dezvolta cultura lecturii și educația în municipiul Chișinău.

Doritorii de a dona o carte sau câteva, le pot aduce la sediul Primăriei municipiului Chișinău, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 83, Sala Albastră, parter.