Europarlamentar: Moldova este în proces de redresare

“Moldova este in proces de redresare”, a declarat parlamentarul european Andi Cristea, preşedintele Delegației la Comitetul parlamentar de asociere UE-Moldova, la o conferinţă de presă la Chişinău.

La eveniment au fost prezenţi eurodeputaţi şi prim-ministrul Moldovei Pavel Filip.

Andi Cristea a spus că Moldova este în grafic în ceea ce priveşte lichidarea restanţelor din foaia de parcurs, în care sunt fixate obiectivele asumate de Moldova în procesul de eurointegrare.

Restanţele s-au acumulat din cauza turbulenţeleor politice din 2015. “Reiterez stabilitatea, este nevoie de ambiţie pentru a implementa reformele necesare”, a spus parlamentarul european.

La rândul său, premierul Pavel Filip a apreciat faptul că “şi în 2016, Moldova rămâne pe lista ţărilor prioritare cărora Parlamentul European le acordă sprijin democratic”. Prim-ministrul a spus despre partenerii europeni că sunt “nişte prieteni adevăraţi care sunt alături şi când treci prin momente dificile”.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.