(VIDEO) FC Sevilla câștigă încă un trofeu Europa League și stabilește un nou record

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

FC Sevilla a câștigat miercuri, pe St. Jacob-Park din Basel, finala UEFA Europa League, trecându-și în palmares al treilea trofeu consecutiv. Andaluzii s-au impus cu scorul de 3:1 în fața lui FC Liverpool.

Meciul, unul foarte spectaculos, a început mai bine pentru Liverpool, care a controlat prima repriză, la finalul căreia a intrat în avantaj, în urma golului marcat de către Daniel Sturridge (35).

Repriza secundă a aparținut însă spaniolilor, care au egalat după doar 20 de secunde prin golgheterul Gameiro. Căpitanul Coke i-a adus pe andaluzi în avantaj în minutul 64 și tot el a stabilit scorul final 6 minute mai târziu.

FC Sevilla a stabilit astfel un nou record al competiției, fiind prima echipă care câștigă trei trofee consecutiv. Echipa lui Unai Emery a câștigat al 5-lea trofeu de Europa League, toate în ultimii 10 ani și devine, de departe, cea mai titrată echipă a competiției.

În urma acestui rezultat, FC Sevilla va juca în sezonul viitor în grupele Ligii Campionilor, în timp ce FC Liverpool a ratat calificarea în cupele europene.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...