Parlamentul nu a stabilit o nouă dată pentru scrutin.

Alegerile din Macedonia, programate pentru luna iunie, s-ar putea să nu fie recunoscute pe plan internaţional din cauza boicotului din partea opoziţiei, avertizase marţi o purtătoare de cuvânt a Uniunii Europene.

Fosta republică iugoslavă este afectată de un scandal în urma dezvăluirilor potrivit cărora fostul premier Nikola Gruevski a pus în aplicare un vast sistem de supraveghere telefonică a peste 20.000 de persoane, între care jurnalişti, oameni politici, lideri religioşi.

Potrivit unui acord mediat de UE, politicieni macedoneni au convenit anul trecut să numească un procuror special pentru investigarea scandalului şi organizarea de alegeri anticipate.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a avertizat Macedonia să nu permită ca această criză politică să afecteze speranţele de aderare a ţării la Alianţa Nord-Atlantică. În primele sale remarci publice cu privire la criză, Jens Stoltenberg i-a cerut preşedintelui Gjorge Ivanov să revoce graţierea a peste 50 de persoane implicate în scandal şi care a determinat proteste aproape zilnic ale macedonenilor